26 Temmuz 2012 Perşembe

Sahurda açık mekanlar



Ramazan geldiğine göre en çok merak edilen mekanlardan biri de sahurda açık mekanlar oluyor. Yaz sıcağında bir değişiklik yapıp, sahuru dışarda yapmak isteyenler için İstanbul.com'dan  alınmış bir yazı.

Ramazan ayının gelmesi ile iftar menüleri bir bir hazırlanmaya başlandı. İftar menülerinin dışında, sahur menüleri de bir o kadar popüler olmaya başladı. Her ne kadar geleneksel olan evde aile ile yapılan sahur olmasına rağmen, dışarda sahur yapma alışkanlığı günden güne artıyor. Açık restoranların sayısı, menüleri de günden güne artıyor. Uzun yaz günlerinde oruçla geçecek uzun bir güne başlamak için işte size sahurda açık olan mekanlar:

1.Pierre Loti Turistik Tesisleri
Pierre Loti tepesinde gözalıcı Haliç manzaralı mekan sekiz yıldır hizmet veriyor. Bünyesinde tarihi kahve, butik otel ve bir de nargileci bulunuyor.
2.Kanaat Lokantası
Üsküdar’daki Kanaat Lokantası tam 77 yıldır hizmet veriyor. Sahura özel tencere yemeklerinden zeytinyağlı dolma, enginar, patlıcan kızartma ve Arnavut ciğeri en çok tercih edilenler.

3.Van Kahvaltı Evi
10 yıl önce Aksaray’da açıldı, Samatya’da da bir şubesi bulunuyor. Sadece kahvaltı servis ediyorlar. Bal-kaymak, tahinli pekmez, kavurmalı yumurta ve zeytinin yanı sıra Van’a özel cacık ve otlu peynir gibi spesiyaliteler de var.

4.Kale Cafe
Rumelihisarı otobüs durağının arkasındaki mekan 30 yaşında. Boğaz manzarası eşliğindeki klasik kahvaltıları her daim popüler.

5.Kömür Türk LokantasıKömür Türk Mutfağı’nda çorbadan zeytinyağlıya, sebze yemeğinden balığa, et yemeklerinden ızgaralara, kahvaltılıklardan tatlıya her gün 200 çeşit yiyecek sunulmaktadır.

6.Kafes GardenBoğaz’ın en güzel yerlerinden birinde, yeşillikler içindeki mekanın kafe bölümünde büyük tepsilerde sunulan kahvaltı için bir saat sınırlaması yok. Brunch sonrası nargile keyfi de harika.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder