5 Temmuz 2012 Perşembe

En iyi Kahvaltı ve Brunch

Yoğun iş ve okul temposunda adam akıllı yapamadığımız kahvaltılarımız aslında bizler için en önemli öğünümüzdür. Haftasonu da bunun acısını en güzel şekilde çıkarmak isteriz. Aslında kahvaltı ne kadar yersek yiyelim bize zarar vermeyecek tek şey. Çünkü akşama kadar onları çok rahat eritebiliriz hemde oldukça yararlı besinler bulunur. bu nedenle kahvaltımızı en güzel şekilde yapmamız gerek.

Bende en güzel kahvaltı mekanlarını araştırdım. Haftasonu yada tatillerde kahvaltı buluşmalarını rahatlıkla ayarlayabileceğiniz hem mekan güzelliği hem lezzetli menüsü olan kimisi modern, kimisi boğaz manzaralı, kimisi de yeşilliklerin arasında... Dilediğinizi seçip, sevdiklerinizle kahvaltı buluşması yapabilirsiniz.

1.The House Cafe (Ortaköy)
Ortaköyde deniz ve boğaz manzarasıyla türk ve dünya mutfağından dilediğinizi seçip kahvaltınızı yapabilirsiniz. İsterseniz çıtır simitlerini, isterseniz köy gözlemesini hatta kendi omletinizi bile yaptırabiliyorsunuz.

The House Cafe'de kahvaltınız yanında çayınızı yada taze meyve sularınızı da seçebilirsiniz.

2.Lokma (Rumelihisarı)
İstanbul Boğazının hemen yanında olan bu yer de kahvaltı için ideal. 300 kişilik olmasına rağmen Cumartesi ve Pazar günleri kalabalık olduğu için erken gidilmesi öneriliyor. Börek çeşitlerinden oluşan serpme kahvaltı en önerilenler arasındadır.

Kahvaltıdan sonra türk kahvesı ve tatlınızla boğazın keyfini çıkarmayı unutmayın.

                      

3.Lucca (Bebek)
Brunch için gidildiğinde kesinlikle rezervasyon yapılması öneriliyor. Menemeni ve Scramblesi en favorileri arasında yer alıyor.



4. 5.Kat ( Cihangir)
Cihangirde bir apartman dairesinin en üst katında bulunan bu yerin manzarasını tahmin edebiliyorsunuzdur. Sabah 10:30'da başlayan kahvaltı 14:00'a kadar devam ediyor ve kesinlikle ev yapımı reçellerini denemeden kahvaltı yaptım demeyin.






5.Özsüt
Hemen hemen her semtimizde bulunan Özsüt'ün kahvaltı menüsüde oldukça güzel.



6.Cafe Cadde (Erenköy)
Bağdat Caddesinin en ilgi gören mekanlarından biri. Açık büfe kahvaltısı olduğu gibi dilediğiniz omleti de yaptırabiliyorsunuz. Masanıza gelen ekmekleri de kendileri yapıyorlar. Anadolu yakasının vazgeçilmezi olan Bağdat Caddesinin tadını sabah Caffe Cadde'de yaptığınız kahvaltıyla çıkarabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder