12 Temmuz 2012 Perşembe

Dondurma Nerede Yenir ?



Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmalar. Her akşam mutlaka yürüyüş yapılıp o dondurma yenilecek. Bazen de sırf dondurması güzel diye bizi yollara düşüren mekanlar var. Dondurmanın artık türlü türlü çeşitleri de çıktı. Tabi ki değişik tatlara kapalı olan ben. Annelerin çocuklara aldığı mükemmel ikili çikolata kaymak ikilisinden vazgeçemiyorum bir de bi arkadaşım sayesinde tattığım Santa Maria var o da bulabildiğiniz her yerde denemenizi öneririm. Dondurma denince istediğiniz her an çok rahat bulabileceğiniz Algida'nin Nugger'ı var, en sevdiğim dondurma olduğu da bi gerçektir.. Diğer mekanları düşündüğümüzde ise;

1)ALİ USTA
Moda’nın simgelerinden dondurmacı Ali Usta, 1969’dan bu yana hizmet veriyor. Yıl boyunca 70-80 çeşit dondurma üretiyorlar. Dondurmaların yapımında gerçek meyve ve şeker kullanılıyor. Muzlu, ahududulu, böğürtlenli, kivili, Hindistan cevizli, karadutlu, kavunlu, naneli, bademli ve kahveli çeşitlerinin yanı sıra Santa Maria dondurmasıyla meşhur. Sabah 08.00’den gece 04.00’e kadar açık.

2)MADO
Kahramanmaraş dondurmasının kısaltılmışı olarak markalaşan Mado, yurtiçinde 180 noktada, kendi adını taşıyan kafelerde, tüketiciye aynı kalite ve çeşitlerle sunuluyor. Kahramanmaraş’ta modern tesislerde, dövme dondurma geleneğine uygun olarak üretiliyor. Firmanın kendi çiftliklerinden gelen keçi sütü, yöredeki dağlardan toplanan salepten imal ediliyor olması, diğer dondurmalardan farklı bir özelliğe kavuşturuyor.

3)BİTEZ DONDURMACISI
Ahmet ve Ramazan İhtiyar Kardeşler, tamamen doğal 20 çeşit dondurma üretiyor. Bitez ve Yalıkavak´ka ikişer, Bodrum, Turgutreis, Gümüşlük ve Gündoğan´da birer olmak üzere sekiz şubeleri var. Yeni toplanmış meyvelerden, katkı maddesi kullanılmadan yapılan çeşitler arasında bal badem, cappucino bisküvili ve kanyaklı çikolatalı tavsiye ediliyor. Şeker hastaları için tatlandırıcı kullanılarak yapılmış diyabetik dondurma da var. Ünlülerin de ağırlıklı olarak gittiği ve sevdiği bir yer. Sabah 08.00’den gece 05.00 arası açık.

4)MİNİ DONDURMA
Bebek’te 4 metrekarelik alanda bulunan dükkan 1968’de kurulmuş. Meyvenin gerçek özü ile üretilen dondurmalar için frambuazlar Yalova’dan, sakızlar ise Yunanistan’dan getiriliyor. Haftanın her günü 08.00 ile 02.00 saatleri arasında açık. Mart-kasım ayları arasında hizmet veriyor. 21 çeşit dondurmadan en çok sakızlı, karadutlu, karamelli, fıstıklı ve sütlü tercih ediliyor.

5)CREMERIA MILANO
Cremeria Milano 2007 yılından beri hizmet veriyor. İlk şubesi Beyoğlu’nda açıldı, şimdi Nişantaşı ve Şaşkınbakkal’da da şubeleri var. 80 çeşit dondurma hazırlıyorlar, vitrinde 22 çeşit dondurma yer alıyor. Bitter çikolata, vanilya nutella ve misket gofretli, şeftali, böğürtlen ve alkollü dondurma çeşitleri en sevilenler arasında. 40 kişilik bir salonu kafe gibi. Sabah 11.00’den gece 00.30’a kadar açık.

6)BEN& JERRY'S
Zaten çoğu ürünlerini marketlerde de görebiliyoruz ama yerinde yemek isteyenler de İstanbul'da Kanyon,  Marmara Forum, Palladium, Meydan ve Capacity'de de bulabilirsiniz. 18 değişik birbirinden güzel dondurma çeşitleri var. Benim en sevdiğim ikisi Cookie Dough ve Strawberry cheesecake.Düşünün ben  beğendiysem gerçekten güzeldir. Ayrıca moral bozukluğuna, depresyona da birebir. Alın bi kutu yedikçe düzelin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder