26 Temmuz 2012 Perşembe

Efendiler Dondurma


                           



Oruçlu oruçlu canınızı çektireceğim belki ama şimdiden özür dilerim... Bir Acıbademli olarak söylemeliyim ki Acıbademli Efendiler'den başka yerde dondurma yemez :P Abartıyorum tabi ama dondurmalarında özel bi şey var henüz çözemediğimiz çok değişik ve çok güzel. Her akşam kalabalık oluyordu zaten. Ramazan başladı iftardan sonra kuyruk oluyor.

Efendiler Dondurma'nın önemli özelliklerinden biri de yalnızca mevsim meyvelerinin kullanılarak dondurma üretilmesi ve külahlarının da bu mekânda hazırlanması. Efendilerin ilk şubesi Acıbadem'in Nişantaşı durağının oralardaydı ve oldukça küçüktü. Oturmak mümkün değildi, yürüyüş yapılıp geri dönülüyordu. Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene Telekom'un karşısına daha büyük bir yer açtı. Şimdi orada oturmak çok daha keyifli. Elbette kapıdaki kuyruğu görünce oturduğunuz zamanın kıymetini daha iyi anlıyorsunuz.

Dondurma türlerine gelirsek, ben zaten her yazımda da belirtiğim gibi çikolata kaymaktan başka bir tek Santa Maria'sını yiyorum. Santa Maria, çeşitli meyveler karıştırılarak yapılan bir dondurma çeşidi. Yerken içinde hangi meyvelerin olduğunu anlayamıyorsunuz ama damağınızda enfes bir tat bırakıyor. Ve tabi ki aldığım duyumlara göre kesinlikle tatmanız gerek diğer tatlar cevizli, frambuazlı ve damla sakızlı dondurması...
Dondurma nerede yenir daha detaylı öğrenmek için tıklayın.


                        

                               Dondurmalı waffle da oldukça başarılı...

                       
                                             Dondurma çeşitleri....

                     
                         
                                     Uzaktan görünüşüyle işte Efendiler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder